Speltherapiepraktijk Velsen
Voor kinderen in de knel...

Biografie

Mijn naam is Sylvia Nap. Ik ben geboren in Velsen, en ik heb (o.a.) vijftien jaar als peuterleidster en groepsleerkracht in het basisonderwijs gewerkt.
Daarna heb ik de (post HBO)opleiding voor Speltherapie gedaan aan de Inholland Academy in Amsterdam.
Ik ben getrouwd en ik heb twee volwassen kinderen. Mijn oudste dochter heeft het syndroom van Down.

foto.jpg Ik vind het belangrijk dat kinderen met emotionele problemen ondersteuning krijgen, zodat zij met zelfvertrouwen en zelfrespect weer stevig in het leven komen te staan.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling waren de Mindfulnesstraining (MBSR) en de Compassietraining (MBCL) heel waardevol. Ik wil dit graag doorgeven aan kinderen, daarom ben ik MindfulKidstrainer geworden. En om ook de ouders Mindfulness te kunnen geven, deed ik de basisopleiding Mindfulnesstrainer. Beide opleidingen deed ik bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Als een kind niet lekker in z'n vel zit, komt het niet tot leren en dreigt de ontwikkeling te stagneren.
Een leerachterstand kan leiden tot een neerwaardse spiraal van falen en √°ngst om te falen. Het is daarom belangrijk snel hulp te bieden als je merkt dat een kind er zelf niet uitkomt.
In het jonge brein kunnen gemakkelijk 'verkeerde' (denk)patronen worden gevormd die op latere leeftijd tot psychische problemen kunnen leiden.

Spelen is voor kinderen de manier om zich te ontwikkelen, te uiten en ervaringen te verwerken!

omhoog

Speltherapiepraktijk Velsen

'Elk kind heeft het recht om gelukkig te zijn!'

© 2020 speltherapievelsen.nl algemene voorwaarden links