Speltherapiepraktijk Velsen
Voor kinderen in de knel...

Hallo

Welkom op mijn website. Ik vertel je iets over speltherapie en mindfulness. Misschien is het iets voor jou?

Soms gebeurt er iets naars. Je wilt er wel over praten, maar je weet niet goed met wie. Of misschien kan je er niet over praten. Je houdt het voor jezelf. Het is jouw geheim. Je moet er wel steeds aan denken en misschien kan je er niet van slapen.

surfer.jpg Je wordt bijvoorbeeld gepest, of je hebt steeds ruzie. Op school kan je niet meer zo goed opletten. En je kan niet goed onthouden wat je juf of meester zegt.
Je ouders zijn gescheiden of er is iemand dood gegaan. Het kan ook zijn dat je je al een tijdje verdrietig, bang of boos voelt, maar je weet niet goed waardoor dat komt.

Je ouders of je juf of meester, hebben wel in de gaten dat er iets met je is. Ze willen je graag helpen, maar ze weten niet goed hoe.
Dan kan het zijn dat ze iemand anders gaan zoeken om jou te helpen. Bijvoorbeeld een kindercoach of speltherapeut, zoals ik.

Ik heb een spelkamer waar je met allerlei speelgoed kan spelen. Je kunt er schilderen of kleien. Er is een poppenkast, er zijn verkleedkleren. Je kunt iets bouwen of spelen met zand en water, met het poppenhuis, Playmobil of darten. Alles kan, wat je zelf wilt.

Als je een paar keer bent geweest, zul je merken dat je je weer beter gaat voelen. Spelen helpt en het is fijn als er iemand is die je begrijpt.

Het kan ook zijn dat je je vaak druk voelt in je hoofd. Dat je het moeilijk vindt om je je te concentreren op school. Dan zou mindfulness iets voor je kunnen zijn.

Bij mindfulness oefenen we in stil zijn. We luisteren naar de geluiden om ons heen. We letten op wat we voelen in ons lichaam. En we proberen een gevoel bij onszelf te ontdekken.
Dat klinkt misschien een beetje saai, maar je gaat je er wel lekker rustig en blij door voelen!

Als je nog iets wilt vragen, kan je me gerust bellen of mailen. Mijn nummer en emailadres staan onder contact.
Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat!

omhoog

Speltherapiepraktijk Velsen

'Je kunt de zee niet bedwingen, maar je kunt wel leren surfen op de golven!'

© 2020 speltherapievelsen.nl algemene voorwaarden links