Speltherapiepraktijk Velsen
Voor kinderen in de knel...

Op school

Speltherapie kan ook ambulant worden gegeven. Ik neem de spelmaterialen mee, en voor de duur van de sessie richt ik op school een willekeurige ruimte in als spelkamer.

stenen.jpg

Mindfulkids

Dit is een mindfulnessprogramma speciaal ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8 van de basischool. Het is zo ontworpen dat de aandachttraining met minimale belasting van de groepsleerkracht in het bestaande schoolprogramma kan worden geïntegreerd.

De kinderen krijgen per week twee lessen van een half uur. Er is geen huiswerk. De leerkracht oefent iedere dag vijf minuten met de hele groep.

Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat de MindfulKidstraining positieve effecten heeft op de weerbaarheid tegen stress:

'Kinderen piekeren minder, ze worden zich bewuster van hun emoties, ervaren meer geluksgevoelens en vinden het leven begrijpelijker, beter hanteerbaar en meer betekenisvol.

Volgens de ouders zijn hun kinderen na de training minder angstig en laten zij een verbetering zien in hun gedrag. Ook merken ouders een vermindering in slaapproblemen. Leerkrachten vonden bovendien dat het klimaat in de klas was verbeterd.'

Programma Griefelen

Dit is een programma van 10 lessen, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Gedurende dit programma leren kinderen spelenderwijs vaardigheden om beter met spanning en emoties om te gaan.

Als u contact opneemt, informeer ik u graag verder!

omhoog

Speltherapiepraktijk Velsen

'Voor gelukkige kinderen op de basisschool.'

© 2020 speltherapievelsen.nl algemene voorwaarden links